banner gr 5-6

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programmade Bibliotheek op school.

 

Cursussen 2023-2024

Biblionet Groningen

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2023 zijn gepland op donderdag 14 september, dinsdag 26 september, donderdag 12 oktober, dinsdag 31 oktober en dinsdag 7 november van 16.00 - 19.00 uur in Bibliotheek Zuidhorn.

Biblionet Drenthe

De bijeenkomsten voor de cursus in het voorjaar 2024 zijn gepland op woensdagmiddag 24 januari, 7 februari, 28 februari, 13 maart en 27 maart van 15.30-18.30 uur bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. 

Wil je de cursus volgen? Schrijf je alvast in via het inschrijfformulier.

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 450,- inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school.

Vragen over de cursus Leescoördinator?

Neem voor vragen contact op met Annet Krol, trainer Open Boek, of stel je vraag aan de educatiemedewerker van de bibliotheek in jouw gemeente.